Alle behandelingen zijn inclusief:

  • Controle van de nagels en knippen indien nodig
  • Haren tussen de voetkussentjes uitknippen/scheren 
  • Wassen (behalve ruwhaar)
  • Drogen (behalve ruwhaar)
  • Borstelen (losse haren verwijderen)
  • Indien nodig oren reinigen en uitplukken
  • Indien nodig teken verwijderen
  • Advies vachtverzorging
  • Kortom uw hond wordt geheel gecontroleerd, afwijkingen worden dan ook uiteraard aan u mede gedeeld.

 

* Gladharige rassen zoals de Franse Bulldog, Boxer, Dobermann, .. hebben ook baat bij een was en blaasmethode om de losse haren te verwijderen.

* De meeste terriërrassen, Bouviers, Schnauzers en overige ruwharige honden worden geplukt. Hierbij wordt de bovenste dode haarlaag met de hand of met behulp van een trimmes verwijderd, hierdoor krijgt de nieuwe vacht alle ruimte om zich te ontwikkelen. Als u dit niet zou laten doen, kan U hond huidproblemen krijgen, jeukklachten, waardoor hij/zij zichzelf stukbijt. Wassen/ föhnen direct na het plukken kan irritatie van de huid tot gevolg hebben. Dit wordt dus niet standaard uitgevoerd bij de verzorging. Ruwharige honden worden enkel geschoren wegens ouderdom, medische redenen of indien de hond zeer slecht reageert op het plukken.

* Setters, Spaniëls, Cockers, Cavaliers, ... worden geplukt waar mogelijk en met een uitdunschaar uitgedund en in model gebracht.

* De krulvachten  zoals o.a. Poedels, Barbet worden geschoren en/of geknipt in model.

* Maltezers, Shih-Tzu's en Yorkshire Terriërs hebben lange doorgroeiende haren, vaak wordt dit kort geknipt uit praktische overweging. De eigenaar geeft aan welk model gewenst is.

* Ontwolvachten (Mechelse herder, Golden Retriever, Berner sennen,…) : Alle dode wol wordt losgemaakt met behulp van speciale shampoos. Tijdens het drogen wordt alle loszittende wol dan verwijderd. Tussendoor zal uw hond veel minder haar verliezen. Ontwolvachten worden bij ons nooit geschoren. 

 

Echter ook 's winters kan uw hond getrimd worden, misschien iets langer laten dan in de zomer, maar het verhaaltje dat het te koud voor de hond is, is onzin. Het is namelijk veel kouder als de vacht nat wordt, in de klit geraakt en daardoor de hond langer nat blijft met een dikke en/ of lange vacht.

Het overgrote deel van de honden wordt om de 6 à 8 weken getrimd. Uiteraard gaat deze interval niet voor alle hondjes op. Zoals reeds aangegeven, hangt dit ook af van verschillende factoren: het vachttype, de lengte van de vacht, het model, ...

Een bijkomende factor die meespeelt, is de tijd die het baasje kan spenderen aan de vachtverzorging van zijn diertje.

 

Hoe lang zijn wij met uw hondje bezig?

 

In het algemeen dient rekening gehouden te worden met onderstaande behandelingstijden:

* Voor kleine tot middelgrote honden (vacht in normale tot goede conditie): 1,5 à 3 uur.

* Voor grote honden (vacht in normale tot goede conditie): 2 à 4 uur.

 

Let wel, deze richttijden zijn berekend op basis van de verzorging van vachten in normale tot goede conditie. Wanneer de vacht bijvoorbeeld knopen of haarklitten bevat, dan zal dit uiteraard meer tijd in beslagnemen (en zal de prijs uiteindelijk ook hoger liggen).